Mannskap ombord på s/y Marialene

Fast mannskap på s/y Marialene er familien Steine/Jørgensen fra Drøbak: Guro, Steinar, Håkon og Olve.

I tillegg vil venner og familie seile med oss for kortere og lengre perioder.

Steinar Jørgensen
Skipper, mekaniker, handy- og altmuligmann.

Født 1967, opprinnelig fra Bergen. Siv.øk fra NHH (1992), rådgiver i PricewaterhouseCoopers i Oslo.

Steinar har seilt hele livet, og har lang erfaring med kalde, vindfulle seilaser på vestlandskysten. Hans far, Leif Jørgensen, var en ivrig seiler som tok med seg familien på tur i båt så fort anledningen bød seg. Leif sørget også for at Steinar og hans bror, Arvid, var ivrige optimist-seilere.

Steinar har kystskippersertifikat og VHF-sertifikat.

Steinar har seilt over Nordsjøen til Shetland tre ganger og har seilt Skagen Race flere ganger. Han er vant til å være skipper og har både leid seilbåt i Middelhavet sammen med venner og seilt mange onsdagsregattaer og Færder-seilaser.

Som bergensere flest ville nok Steinar gjerne fortsatt bo i Bergen, men fordi Drøbak ligger ved sjøen og mulighetene for å ha egen båt er gode, har han valgt å slå seg til ro i Drøbak. I tillegg er jo været mye bedre også...

Guro Steine
Co-skipper, navigatør, skribent og coctail-matros.

Født 1973, fra Drøbak. Siv.øk fra NHH (1997), informasjonsrådgiver i Samferdselsdepartementet

Til tross for å ha vokst opp ved sjøen, hadde Guro aldri satt sine ben i en seilbåt før hun traff Steinar (les mer om hvordan vi ble et "seilerpar"). Eneste båterfaring var et par turer med snekke til Sandspollen i Oslofjorden og noen runder med en GH14 i Kragerø-skjærgården.

Etter at Guro traff Steinar er det blitt betydelig mer seiling, særlig etter at vi fikk oss egen båt og har deltatt i en del regattaer. 

Bortsett fra en fjorten dagers seilfeire i Middelhavet, sommerfeirer langs Bohuslän-kysten og en overfart til Skagen, har Guro liten erfaring med havseilas.

Guro har gått seilkurs (for jenter(!)), har fritidsbåtsertifikat og VHF-sertifikat.

Håkon Steine Jørgensen
1. lettmatros, badetemperaturmåler, ansvarlig for lensepumpe og potetvasker.

Født oktober 1999.Gikk i Drøbak Montessori Barnehage.

Håkon har seilt siden han ble født - det vil si fra første sommeren.  

Mer om barn ombord i seilbåt

 

Olve Steine Jørgensen
2. lettmatros og vekkerklokke

Født april 2003.

Olve har absolutt ingen seilerfaring ved utreise (!) - utover en snarvisitt i båten for å sjekke at bagen på vogna får plass på gulvet ved siden av mammas seng.

Olve vil vokse opp ombord i en seilbåt, og vil slik sett være den som relativt sett i forhold til alder bli den med mest seilerfaring.