Mannskapet er fulltallig!

Drøbak, 19.05.2003

28. april kl. 0830 så Olve dagens lys på Aker sykehus i Oslo. Dermed er s/y Marialenes faste mannskap fulltallig. To store og to små er klare for eventyrseilas på verdens hav! Nå gjenstår kun en trillion ting som skal ordnes før vi kaster loss 1. juli...

Avreisedatoen 1. juli nærmer seg med stormskritt. Dagene er fylt med planlegging og forberedelser. Foreløpig føler vi at vi har kontroll over hva som gjenstår før vi er klare for å kaste loss fra Vindfangerbukta i Drøbak, men vi ha en mistanke om at de siste par ukene kommer til å være fulle av uforutsette hendelser,  nye problemstillinger og "last-minute-fixes".

Båten er kommet på sjøen og Steinar jobber iherdig med å montere og installere det siste utstyret: SSB'en, redningsflåten, vindroret, ekstra lensepumper, sikkerhetsnett rundt rekken - for å nevne noe.

Guro prøver mellom amming og spedbarnsstell og begynne planleggingen av pakking: Hva skal være med på båten og hva skal pakkes bort? Vi skal leie ut huset, så alle tingene som vi ikke skal ha med i båten - og det er naturlig nok ganske mye - må pakkes bort for lagring.

Håkon er mest opptatt av at han skal besøke mange land, og spør stadig vekk om vi først skal til Afrika...