Loggbok

Januar og februar 2005

2003 | jul/aug 03 | sept/okt 03 | nov/des 03 |
2004 |
jan/feb 04 | mar/apr 04 | mai/jun 04 | jul/aug 04 | sep/okt 04 | nov/des 04 |

| Siste loggføringer |

Dato Sted Vær Temp. luft/sjø Distanse/sum (nautiske mil)
01.01.05 til 09.01.05 Tauranga Bridge Marina - hardstand
Bodde fortsatt i huset og feiret nyttårsaften der. Bestemor og besten reiste hjem 5. januar og onkel Bård reiste den 10. januar. Det var veldig trist da de reiste, men forhåpentligvis blir det ikke så lenge til vi ser dem igjen. Mer om hva vi drev på med mens vi bodde i et hus i reisebrevet fra julen på New Zealand.
10.01.05 til 26.01.05 Tauranga Bridge Marina - hardstand
Vi ble selvfølgelig noen uker lengre på hardstand enn planlagt... I nesten tre uker jobbet vi masse på båten, det vil si Steinar jobbet mest mens Guro tok seg av Håkon og Olve. Listen over alt vi har gjort med båten er lang, men de største jobbene har vært pussing og lakking av treverk innvendig, inkludert alle gulvplatene, demontering av roret, strippe det og lagt på ny epoxy, grunning og bunnsmøring, vannlinjen måtte pusses ned og grunnes med tre strøk på nytt før båten ble bunnsmurt. Bunnsmøring var en skikkelig stor jobb for den flotte bunnsmøringen vi hadde kjøpt i Panama var blitt tjukk som tjære og det var en kjempejobb og få tynnet den ut og blandet den skikkelig. Roret til vindroret ble også strippet og fikk et lag med epoxy, grunning og bunnsmøring. Hele båten ble polert, ankeret og ankerkjettingen ble demontert og kjørt til galvanisering i Auckland. Håkon, Olve og Guro kjørte ærender og prøvde i tillegg å finne på morsomme ting for å få tiden til å gå. Vi var på stranden og fiskebrygga. Vi var flere ganger på biblioteket i Tauranga, vi var på lekeplasser og i parker. Håkon lekte litt med Thomas og Robert fra Enterprise. Vi gikk tur rundt Mount Mauganui og badet i det oppvarmede saltvannsbassenget. Det mest dramatisk som hendte var at Olve en dag på stranden fikk fiskekroken til Håkon i foten og den satt så langt inni at vi måtte på legevakten og få den skåret ut. Olve var veldig tapper, selv om det var ikke spesielt morsomt å måtte ligge på magen mens tre doktorer pillet i foten hans. Etterpå var han imidlertid like blid. Ellers var alle sammen hos tannlegen og fikk sjekket at vi gjør en god nok jobb med tannbørsting - null hull for alle mann! (Guro måtte imidlertid trekke en visdomstann...) Vi var også hos reisedoktoren og fikk oppdatert og utvidet vaksinasjonene våre og fikk resepter på malariatabletter til vi skal til Vanuatu og kanskje Solomon øyene.
27.01.05 Tauranga Bridge Marina 
Endelig skulle vi ut på vannet igjen! Utsettingen gikk greit, men da vi hadde kommet oss inn i båsen oppdaget vi at det lakk vann inn i gjennomføringen ved septiktanken. Dean fra Hutchinsons Boatbuilder kom og så på det og lovte og komme tilbake neste dag for å fikse det. Vi måtte imidlertid opp på land igjen.... Bruce på Marina Travelift kunne ikke løfte oss før neste morgen så vi plugget gjennomføringen, men Steinar måtte likevel opp annen hver time i løpet av natten for å lense kjølsvinnet.
28.01.05 Tauranga Bridge Marina - hardstand
Guro's bursdag! Hun ble vekket med frokost og presanger på sengen men lovnadene om grilling på kvelden i båten falt i fisk. Vi ble løftet på land igjen om formiddagen og Dean kom og monterte ny gjennomføring til septiktanken. Om kvelden hadde Steinar arrangert overraskelsesfest for Guro på grillplassen på hardstand sammen med Lena og Morten fra Solid og Rose Marie, Thomas og Robert fra Enterprise. Det ble en koselig kveld med både champagne og annet godt å drikke. 
29.01.05 Tauranga Bridge Marina 
Tilbake på sjøen igjen. Gjennomføringen er tett og det var deilig å komme på vannet igjen. Vasket og polerte båten for alt støvet fra hardstand. Fylte ny grease på propellakslingen. Pakket bilen for å dra på ferie. Vi må reise i morgen for å rekke fram til avtale med det norske konsulatet i Wellington for å bestille nye pass til Håkon og Olve.
30.01.05 Tauranga Bridge Marina 
Forlot Tauranga på formiddagen. Hadde gitt båtnøklene til Mike fra Forever slik at han kunne holde et øye med båten. Kjørte først til Lake Taupo og stoppet i Orakei Korako Cave and Thermal Park underveis. Var i Lake Taupo Hot Springs om ettermiddagen. Kjørte videre om kvelden og overnattet i bilen. (I vår Nissan Serena kan vi nemlig legge ned alle setene slik at det blir en stor dobbeltseng og det er gardiner i alle vinduene...). Kanskje ikke fullt så behagelig som en skikkelig seng, men det går for en natt. Håkon og Olve syns det var kjempespennende å sove i bilen. 
31.01.05 Wellington, Top 10 Hutt Park Sol
Våknet tidlig og spiste frokost i døråpningen oppa kjøleboksen... På vei til Wellington kokte bilen! Det viste seg at en slangeklemme var løs og kjølevannet rant ut. Ventet en times tid, strammet slangeklemmen fylte på vann og så var alt greit igjen... Fremme i Wellington forsøkte vi først å forlenge New Zealand-visumene våre via Internett - for det skulle være så greit. Det fungerte ikke, så vi måtte gå til NZ Immigration Service og få søknadsskjema. Etterpå var vi på det norske konsulatet for å bestille nye pass til Håkon og Olve (fordi de er så små få det bare pass for to år av gangen). Det norske konsulatet holder hus sammen med konsulentselskapet Deloitte og det er nok første (og sannsynligvis siste) gang vi er i resepsjonen til et av de større konsulentselskapene i flip flapper... Steinar påsto at han ikke kjente at det rykket noe sted, men han måtte likevel ta med seg en Deloitte-brosjyre som lå der. Dro til campingplassen vi skulle bo på (i campinghytte), grillet pølser og lekte på den flotte lekeplassen der.
01.02.05 Wellington, Top 10 Hutt Park Sol, lettskyet
Ny tur til NZ Immigration. Måtte stoppe og ta passbilder av alle sammen på veien. Ventet i over to timer på å få behandlet søknaden, men til slutt gikk alt greit. Var hos reisedoktoren og tok ny runde med vaksiner. Gikk en tur i byen, så på båtene i havnen som var med på en jorden rundt-regatta og var på nasjonalmuseet i New Zealand, Te Papa - veldig bra.
02.02.05 Wellington, Top 10 Hutt Park Skyet, regnbyger
Var i Wellington Zoo. Liten, men veldig bra dyrehage. Håkon og Olve stortrivdes. 
03.02.05 Waikawa Bay Sol
 
04.02.05 Nelson, Top 10 Richmond
Kjørte Queen Charlotte Road til Nelson, svingete og bratt. Campingplassen var liten og lå rett ved motorveien, men de hadde et lite basseng som vi badet i. Om kvelden gikk vi en tur i Nelson.
05.02.05 Motueka, Top 10 Holiday Park
Kjørte inn til lørdagsmarkedet i Nelson - ganske bra. Deretter noen timer på den flotte stranden ved Nelson. Kjørte deretter til Motueka.
06.02.05 Motueka, Top 10 Holiday Park
Dagstur til Abel Tasman National Park. Ble hentet på campingplassen. Først buss til den lille badebyen Kaiteriteri, derfa båt langs hele kysten av Abel Tasman National Park, til Totaranui. Båt tilbake til Bark Bay og så en gåtur til Torrent Bay før vi ble hentet av båten igjen og kjørt tilbake til Kaiteriteri. Fantastisk tur!
07.02.05 Pohara Beach, Top 10 Holiday Park
Kjørte over fjellet til Golden Bay. Var på grottetur i Ngarua Caves - spennende. Kjørte langs hele Golden Bay og helt ut til Farewell Spit. Kjørte tilbake til Pohara Beach for å overnatte der.
08.02.05 Greymouth, Top 10 Holiday Park
Lang kjøring til Greymouth. Veldig flott campingplass med fin lekeplass. Gikk tur på rullesteinsstranden og plukket mange fine, hvite, runde steiner. 
09.02.05 Greymouth, Top 10 Holiday Park
Var i den historiske landsbyen "Shanty Town". Møtte familien Alvik som for tiden bor i Singapore. Kjørte gammelt damplokomotiv, vasket gull og så på gammelt sykehusutstyr.
10.02.05 Haast, Haast Beach Holiday Park
Kjørte via Franz Josef isbreen på vei til Haast. En times gåtur over en tørr innsjø fram til tungen av isbreen. Traff Katherine og Heinz fra Rolling Home foran isbreen! Campingplassen var ikke noe spesielt og det pøsregnet.
11.02.05 Lake Wanaka, Glendhu Bay Motor Camp
Fortsatt masse regn. Kjørte til Lake Wanaka - koselig "alpe"-landsby. Koselig campingplass med veldig fin utsikt over Lake Wanaka.
12.02.05 Lake Wanaka, Glendhu Bay Motor Camp
Besøkte "Puzzle World" i Lake Wanaka. Morsomt sted, stor labyrint og veldig bra "illusjonsrom". Ruslet en tur i landsbyen.
13.02.05 Queenstown, Arthur's Point Top 10 Holiday Park
Gikk til toppen av Iron Mountain, fin tur og flott utsikt over Lake Wanaka. Kjørte via Cardorna Valley til Arrowtown og videre til Queenstown
14.02.05 Queenstown, Arthur's Point Top 10 Holiday Park
Gikk en tur i Queenstown, besøkte det lille akvariet. Besøkte AJ Hackett Bundgy Jump ved historiske Kawarau Bridge. Om ettermiddagen kjørte vi i Der Park Hights og matet alle dyrene der. Veldig gøy - de store bøfflene var litt skumle og alle geitene var veldig frekke.
15.02.05 Fairlie, Top 10 Holiday Park
Steinar raftet i Shotover River på formiddagen. Strålende vær på kjøreturen til Fairlie. Hadde fantastisk utsikt til Mount Cook (3754 m.o.h.)
16.02.05 Christchurch, Top 10 Holiday Park
Kjørte til Christchurch. Veldig flott campingplass med diger lekeplass og svømmebasseng. Gikk en tur i byen og så på katedralen og gategjøglerne på torget.
17.02.05 Christchurch, Top 10 Holiday Park
Besøkte Antatctic Center i Christchurch - veldig bra! Slappet av på campingplassen om ettermiddagen. Det var kino der og Håkon, Olve og Steinar så på "Lilo og Stich".
18.02.05 Waikawa Bay
Kjørte via Blenheim til Wakawa Bay. Fin kjøretur langs østkysten, vi så seler på rasteplassen hvor vi spiste lunsj. Vi var med Felicity for å hente Stephie på skolen og hun viste oss klasserommet sitt. Vi fikk bo i huset til foreldrene til Felicity for de var på sommerstedet sitt. Kjempekoselig hus med flott utsikt over Waikawa Bay.
19.02.05 Waikawa Bay
Tur med Capella i Malborough Sounds. Ankret opp i Torea Bay og gikk over fjellet til Portage Bay. Spiste lunsj og badet i bassenget på hotellet som ligger der. Flott tur i flott vær.
20.02.05 Waikawa Bay
Var med Stephie, Felicity og Drago på besøk til Felicitys gamle barselgruppe. Grilling på en stor gård utenfor Blenheim, mange barn og leker - Håkon og Olve storkoste seg.
21.02.05 Waikawa Bay
Dro en tur til Blenheim og så på vindistriktet. Besøkte et par vingårder og spiste lunsj der.
22.02.05 Waikawa Bay
Håkon og Guro var med Stephie og Felicity på skoletur med Waikawa Bay School til White Bay. Steinar og Olve slappet av hjemme og var på lekeplassen.
23.02.05 Wellington, Top 10 Hutt park
Gikk en tur i Picton på dagen og møtte Stephie, Felicity og Drago i byparken for "fish and chips" til middag. Sa farvel til våre venner på New Zealand og tok ferjen tilbake til Wellington. 
24.02.05 Whanganui, Top 10 Holiday Park
Tok de siste vaksinene hos reisedoktoren i Wellington før vi kjørte til Whanganui. Koselig campingplass med svømmebasseng. Alle sammen badet da vi kom fram.
25.02.05 New Plymouth, Top 10 Holiday Park
Gutta hadde en liten tur i bassenget om morgenen. Kjørte inn til Whanganui og besøkte Sarjeant Gallery og Whanganui Historical Museum - sistnevnte var veldig bra. Vi hadde lunsj i den enorme lekeparken der. Kjørte til New Plymouth om ettermiddagen. Så skulpturen "Wind Wane" og var på Govett-Brewster Art Gallery - bra!
26.02.05 Tauranga Bridge Marina
Kjørte tidlig fra New Plymouth til Waitomo Caves. Gikk i grottemuseet og var på halvdagstur med "Spellbound". Besøkte to grotter og fikk se og lære om glow worms - veldig bra! Kjørte tilbake til Marialene. Totalt hadde vi kjørt 4 300 kilometer på 4 uker!
27.02.05 Tauranga Bridge Marina
Sjekket motoren og giret, syns det er litt høy dunking når motoren settes i gir. Skal ringe dieselmekanikeren i morgen. Satte opp "Til salgs"- lapper i bilvinduene.
28.02.05 Tauranga Bridge Marina
Dennis dieselmekaniker mener giret må repareres. Steinar vasker og polerer bilen for å gjøre den klar til salg.

| Fortsett... |