Loggbok

November og desember 2005

2003 | jul/aug 03 | sep/okt 03 | nov/des 03 |
2004 |
jan/feb 04 | mar/apr 04 | mai/jun 04 | jul/aug 04 | sep/okt 04 | nov/des 04 |
2005 | jan/feb 05 | mar/apr 05 | mai/jun 05 | jul/aug 05 | sep/okt 05 |

| Siste loggføringer |

Dato Sted Vær Temp. luft/sjø Distanse/sum (nautiske mil)
01.11.05 Sentosa, One15 Marina Sol, regnbyger 25-34/ 0/22815
Mer jobbing i båten for Steinar. Håkon våknet opp med feber og vondt i hodet, så han lå mest og sov hele dagen. Guro og Olve dro til byen for å forlenge visumene og kjøpe duppeditter.
02.11.05 Sentosa, One15 Marina Lettskyet, regnbyger 25-34/ 0/22815
Steinar ringte rundt for priser på VHF. Guro sparklet og pusset rundt luken i forpiggen. Håkon fortsatt feber og diarè. Steinar dro inn til byen for å kjøpe ny stasjonær VHF og mange andre duppeditter...
03.11.05 Sentosa, One15 Marina Lettskyet, tordenbyger 25-34/ 0/22815
Monterte og testet ny VHF - virket bra! Kom en ny båt inn i marinaen med barn ombord, amerikanske Abracadabra. Annaleize (4) og Jabez (3). De ble med oss til "Musical Fountain" om kvelden - vann, laser og musikk show på Sentosa. Veldig fullt fordi det var en muslims helligdag. Håkon hadde fortsatt feber, men han var piggere og orket å dra på konsert om kvelden.
04.11.05 Sentosa, One15 Marina Lettskyet, torden 25-34/ 0/22815
Skulle egentlig dratt på nattsafari, men Håkon var fortsatt ikke bra, så vi venter. Reiste i stedet en liten tur til byen, kjøpte nye sandaler til Håkon og Olve og flere duppeditter på Sim Lim. Spiste på Burger King og dro etterpå til Orchard Road for å se på en fotoutstilling - veldig bra! Guro fant en Zara-butikk og måtte innom en liten tur...
05.11.05 Sentosa, One15 Marina Sol, regnbyger 25-34/ 0/22815
Guro dro inn til byen for å proviantere på Carrefour. Steinar jobbet på PC og la inn musikk på mp3-spilleren. Håkon og Olve lekte med Anneleize og Jabez. Om kvelden var vi invitert på cocktailparty for medlemmene i marinaen. Alle båtene hadde hengt opp flagg og vi dresset oss opp i "casual smart", som det sto i invitasjonen... Artig å drikke vin og spise hors d'eurs sammen med fiffen i Singapore...
06.11.05 Sentosa, One15 Marina Sol, regnbyger 25-34/ 0/22815
Jobbet en del på pc (siden vi ikke har strøm på kaia, sitter vi inne på marinakontoret hvor det er air condition - deilig...) Planla videre rute og hentet inn informasjon fra nettet om de neste landene vi skal besøke.
07.11.05 Sentosa, One15 Marina Sol 25-34/ 0/22815
Dro inn til byen og gikk litt rundt før vi dro til dyreparken for å være med på "Night Safari". Det er en egen dyrepark ved siden av den ordinære zoo'en som bare er åpen om kvelden (1930-2400). Her får man oppleve dyrene slik de er om natten. Veldig bra, men det ble ganske sent for Håkon og Olve.
08.11.05 Sentosa, One15 Marina Lettskyet 25-34/ 0/22815
Håkon laget reisebrev til skolen om orangutangene. Guro reiste inn til byen for å sjekke ut og handle de siste ferskvarene. Steinar ryddet båten og Håkon og Olve lekte med Anneleize og Jabez. Om kvelden var Anneleize og Jabez ombord for å se film, mens de voksne drakk et glass vin. 
Malaysia
09.11.05 Pisang Island Sol, lettskyet, regnbyger 25-34/ 45/22860
Dro tidlig fra marinaen. Sjekket ut hos immigrasjon ute på sjøen, enkelt og greit. Lite vind og motor det meste av veien, fin medstrøm i begynelsen. Kunne seile de siste par timene. Mye skipstrafikk, men ikke noe problem.Vi gikk helt i kanten av skipsleden. Ankret opp på vestsiden av Pisang Island. Løs mudder så det var litt vanskelig å få ankeret til å sitte skikkelig. Mye regn og torden om kvelden, men det ga seg for natten. Litt rulling etter været, men ellers en behagelig natt.
10.11.05 ...på havet... Lettskyet, regnbyger 25-34/ .../22860
Sto tidlig opp og gikk rolig ut i grålysningen, mange fiskebåter rundt oss. Motstrøm og motvind, så vi innså anske tidlig at vi ikke ville rekke ram til neste ankring før det ble mørkt. Stoppet derfor motoren ved lunsjtid og seilte videre i 3-4 knop, og forberedte oss på en nattseilas opp til Port Dickson. Vi kunne ikke se at det var noen andre ankringsalternativer på veien. Den vi vsste om var veldig utsatt dersom det skulle komme mye vind. Fin seilas om kvelden.
11.11.05 Port Dickson, Admiral Marina Lettskyet, regn- og tordenbyger 25-34/ 107/22967
Fra midnatt kunne vi se mye lyn rundt oss, men ingen var veldig nærme. Like etter at Steinar hadde vekket Guro for vaktskifte klokken 0100, smalt det skikkelig. Ut fra en sky kom det ett eneste lyn, som selvfølgelig fant masten vår. Alle instrumenter ble svarte, men lys og kjøleskap fungerte fortsatt. Heldigvis seilte vi da det skjedde, så motoren startet helt fint. VHF, GPS og PC (med elektronisk kart) var svarte. Tricoloren var også borte, men de andre navigasjonslysene var ok. Vi fant fram de to ekstra GPS'ene, og den ene kom på med en gang. Vi hadde også greie papirkart for området. Vi seilte et par timer til, men så begynte det å blåse og regne, så vi startet motoren for å komme oss vekk fra været om raskere inn til Port Dickson. Hadde mye motstrøm, så det tok lenger tid enn planlagt. Det gikk greit å gå inn til marinaen med GPS'en og kartet vi hadde, men vi skulle ønsket at dybdemåleren hadde fungert. Koordinatene for innseilingen lå på PC'en... La oss til i marinaen og ble bl.a. møtt av Macoma. Guro sjekket inn, endel skjema å fylle ut, men marinaen ordner med alle de ulike kontorene. Pakken fra Bestemor og Besten som var blitt videresendt fra Darwin, lå og ventet på oss, så Håkon og Olve hadde det kjempegøy med å pakke opp pakker, spise melkesjokolade og lese Donaldblad. Steinar sjekket båten over og under og kune ikke finne noen skader som følge av lynnedslaget. heldigvis har vi en veldig solid båt og alt grunnleggende utstyr og det meste av elektriske kabler virker å være greie. Listen over det som var ødelagt var likevel lang: GPS, stasjonær VHF, radar, kartplotter, autopilot, dybdemåler, fart og logg, vindinstrumenter, VHF-antenne, tricolor, ampermåler, batterilader (landstrøm). Gikk en tur i bassenget i marinaen og spiste middag på restauranten. Tidlig kveld siden  
12.11.05 Port Dickson, Admiral Marina Sol, lettskyet 25-34/ 0/22967
Sjekket mer utstyr. Steinar var i toppen av masten og sjekket  mast, stag og vant. Alt ser bra ut, bortsett fra noen få brennmerker helt i toppen av masten. Guro og Olve var inne i PD med PC'en for å redde filene på harddisken. Det var ikke noe vits å reparere den, så vi fikk priser på ny laptop. Faktisk samme priser som i Singapore. Steinar monterte den ekstra batteriladeren vi hadde liggende. Badet i bassenget. 
13.11.05 Port Dickson, Admiral Marina Sol 25-34/ 0/22967
Mer testing av utstyr. Steinar var i toppen av masten igjen for å sjekke kablene til VHF-antenne og trikolor, de virket greie. Steinar sendte mange mailer for å sjekke opp nytt utstyr og mulige reparasjoner. Badet i bassenget. Traff en fransk familie, hvor faren er skipper på en malaysisk superyacht som ligger i marinaen. De hadde en gutt på 3 år som Håkon og Olve lekte med.  
14.11.05 Port Dickson, Admiral Marina Sol, lettskyet 25-34/ 0/22967
Sjekket mail, hadde fått noen svar. Steinar må reise til Singapore. Brukte en del tid på å finne ut hvordan han skulle komme seg dit. Vanskelig å finne leiebil som var godkjent for Singapore, og endte opp med å haike med en annen båt (Different Concept) som skulle tilbake til Singapore. Demonterte alt Raymarine-utstyret, samt logg, dybdemåler, VHF, tricolor og GPS. Spiste middag på kinesisk restaurant sammen med Different Concept og to andre amerikanske båter.
15.11.05 Port Dickson, Admiral Marina Sol, lettskyet 25-34/ 0/22967
Steinar dro inn til PD om morgenen for å sjekke ut. Dro sammen med Different Concept rett etterpå. Hadde en fin tur ned til Singapore, med masse medstrøm og fullmåne om natten. Guro vasket tøy og var i bassenget sammen med Håkon og Olve. Sendte mail til Piruz i One15 Marina for å høre om det var noen kjente båter der som Steinar kunne sove over på.
16.11.05 Port Dickson, Admiral Marina Regn 25-34/ 0/22967
Steinar kom inn til One15 om formiddagen. Sjeket mail og satte igjen bagen hos Cato og Christine på Augusta. Tok med alt det skadede utstyret til OceanTalk (Raymarine Agent for Malaysia, Thailand og Singapore). De begynte å teste utstyret med en gang. Et par ting var i orden, men det meste var svart. Reiste videre til SimLim senteret for å se på nytt utstyr. Kjøpte ny tricolor og Windex, ny VHF-antenne, 30 m koakskabel og koblinge. Spiste middag på Augusta og hadde senere vin og champagne på  La Scala. Guro, Håkon og Olve var på lunsjbesøk hos Sophie og Teo, og deretter sammen med dem på te hos Nina om ettermiddagen. Veldig hyggelig dag. Fikk låne mange dvd'er av Sophie, så Håkon og Guro så på "Charlie og sjokoladefabrikken" etter at Olve hadde sovnet.
17.11.05 Port Dickson, Admiral Marina Sol, lettskyet, regnbyger 25-34/ 0/22967
Steinar sjekket mailer og ringte ulike leverandører. Dro inn til OceanTalk igjen, der lå alt utstyret demontert og så rimelg brent ut... Ingeting kunne repareres, så fikk priser på nytt. Fikk ny VHF på garantien. Sjekket opp PC'er. Kjøpte sushi-middag med til Cato. Hyggelig kveld. Guro, Håkon og Olve var en tur i PD for å handle og var i bassenget om ettermiddagen. Om kvelden så Håkon og Olve film. 
18.11.05  Port Dickson, Admiral Marina Sol, skyet, torden 25-34/ 0/22967
Steinar sjekket mailer og ringte. Dro til OceanTalk for å hente utstyr. Kjøpte ny radar, autopilot (kontrollenhet) og et nytt instrument for å lese fart og dybde. Dette skulle kunne kobles til de eksisterende giverene for dybde og fart i skroget. Guro dro til PD for å kjøpe PC, men de knne ikke skaffe den modellen vi ville a før om min. en uke, så hun ringte til Steinar som akkurat rakk å kjøpe en i Singapore før han skulle ta bussen til Malaysia. Alt det nye og gamle utstyret hadde han plassert på en annen båt som skulle seile til Penang. Steinar kom litt sent til PD og det gikk ingen busser og ingen taxier, så han måtte haike/gå til marinaen. 
19.11.05 Port Dickson, Admiral Marina Sol, skyet, torden 25-34/ 0/22967
Gjorde noen småjobber i båten. Var i bassenget. Traff Sophie og Teo og ble invitert med på lunsj sammen med Nina og hennes famlie på en kinesisk restaurant. Ble inviert på te hos en annen av deres venner om etermiddagen. Guro, Håkon og Olve ble med Sophie og Teo hjem til deres hus for å se en film, mens Steinar dro med Etienne tilbake til marinaen for å jobbe litt i båten. Etterpå var det te/øl/snack hos Allen. 
20.11.05 Port Dickson, Admiral Marina Lettskyet, regn 25-34/ 0/22967
Steinar tok jollen ut utenfor marinaen for å møte båten som hadde tatt med instrumentene fra Singapore, da de ikke skulle til den samme marinaen som oss. Steinar monterte autopilot og var i toppen av masten og monterte tricolor, windex og VHF-antenne. Fikk god hjelp av Steve fra Slipstream som er gift med norske Karin. Alt fungerer så langt!
21.11.05 Port Dickson, Admiral Marina Regn 25-34/ 0/22967
Prøvde å montere dybdemåler, men fikk den ikke til å fungere. Jobbet i båten og besteme oss for å eiste på tur til Malakka og Kuala Lumpur neste dag. Guro jobbet med å få installert programmer på PC'en. Hun måtte inn til PD for å få instsallert Windows Office, siden PC'en kom med XP Home Edition. Steinar monterte radaren - funker! Vasket båten i vannlinjen, den var veldig grodd av å ligge i marina. Steinar, Håkon og Olve badet i bassenget om ettermiddagen, og Håkon og Olve fikk se film om kvelden. Pakket og gjorde klart til tur neste dag.
22.11.05 Port Dickson, Admiral Marina Regn, lettskyet 27-31/ 0/22967
Tok taxi og buss til Melakka, buss var veldig billig. Overnattet på et hotel i Chinatown, The Baba House, ok sted med fantastisk flott lobby full av gamle kinesiske antikviteter. Gikk en tur rundt i Melakka å så på de ulike severdighetene. Spennende by med mye historie helt tilbake til 1600-tallet da portugiserene kom. Ganske mange turister i byen. Spiste lunsj på kafe og middag på en lokal restaurant. Shoppet litt dvd'er og ryggsekker.
23.11.05 Port Dickson, Admiral Marina Sol, regnbyger 27-31/ 0/22967
Tidlig opp og rett etter frokost tok vi taxi og buss til Kuala Lumpur. Gikk til Chinatown og sjekket inn på det første hotellet vi fant. Dessverre var det et skikkelig dårlig sted, men vi overlevde en natt... På bussen til KL leste Håkon en helt bok alene. Vi gikk en tur langs handlegaten i Chinatown som va full av boder som solgte vesker, klokker, solbriller, joggesko og alt annet som kan kopieres. Tok banen til Kuala Lumpur City Center og Twin Towers. Enormt kjøpesenter, minst like bra som i Singapore. Vi kom ikke opp i tårnene for å se på utsikten, for det var allerede fullt for dagen. Gikk på kino å så å "Chicken Little". Spiste middag på en indisk "food court".
24.11.05 Port Dickson, Admiral Marina Sol, lettskyet 27-32/ 0/22967
Siden det ikke var frokost inkludert på rommet, skeiet vi ut med frokost på McD. Shoppet litt i Chinatown før vi tok bussen tilbake til Seremban og videre til PD. Håkon, Olve og Steinar badet i bassenget i marinaen om ettermiddagen, mens Guro dro inn til PD for å få hjelp til å installere noe programvare på den nye PC'en og handle mat. Om kvelden ryddet vi båten ferdig for å gå neste dag. Steinar fikk installert dybdemåleren og den fungerte fint.
25.11.05 Port Klang
2 54.84N
101 15.85Ø
Sol, lettskyet 27-32/ 46/23013
Sjekket ut om morgenen, hilste på Abracadabra som var kommet inn mens vi var på tur. de hadde med seg t-skjortene ra Singapore Night Safari som vi hadde glemt. på vei ut fra PD snaket vi med Etienne på A.Kahliq som også var ute en liten tur, VHF'en virker bra! Senere på dagen snakket vi med Kelly på Rapture I som var minst 40 nm unna. Ingen vind, og motor hele dagen. Vurderte å seile videre om natten, men frykt for lyn og torden gjorde at vi valgte å ankre opp rett ved inngangen til Port Klang. Bra ankring, blant noen fiskebåter og overraskende rolig natt.
26.11.05 Sauh
3 45.54N
100 47.62Ø
Sol, lettskyet 24-32/ 64/23077
Hadde tenkt å gå mens det ennå var mørkt, men det lynte masse rundt oss, så vi ventet til klokken 0600. Gikk ut mens det enda var mørkt, men det var enkelt å følge den merkede leden. Stille, varm dag, så mye motorkjøring. Så veldig mange fiskebåter rundt oss. Hadde tenkt å seile helt til Pankor, men siden vi kom så sent igang, gikk ikke det. Vi valgte likevel å ankre opp inne ved land for natten. 
27.11.05 Pankor, Teluk Belanga
4 15.08N
100 32.56Ø
Sol, regn, tordenbyger 24-32/ 34/23111
Fin seilvind fra morgenen, så vi startet tidlig. Skiftende forhold om formiddagen. Så noen svarte skyer vest for oss fra kl. 1200, trodde det skulle passere bak oss, men en time senere ble vi truffet av en skikkelig "Sumatra"! Masse vind og regn kom som kastet ut av en sekk og det lynte og tordnet, så vi koblet fra alle instrumener. Det blåste 20-30 m/s og pøsregnet i en time. Storseilet var ikke ute og vi revet genoaen til bare en liten flik igjen - likevel seilte vi i over 7 knop! Etter en time ga vinden seg og etter ytterligere en time ga også regnet seg. Vi ankret opp i den nordligste bukten på vestsiden av Pankor. Tok jollen på vannet og dro inn til stranden hvor det lå et stort hotell. Spiste middag der og så på alle hornbill-fuglene. 
28.11.05 Penang, Pu Rimau Regn, torden 24-29/ 63/23174
Steinar oppe litt over halv fem for å se om vi kune starte. Så litt lyn rundt oss, så ville vente litt. Oppe igjen halv seks ogmvar da klar til å begynne å gå, da det plutselig braket løs med en ny "sumatra". Det blåste kraftig og plaskregnet i en time, så vi kom oss først avgårde kl. 0700. Litt seiling på formiddagen, men mest motorkjøring. Steinar jobet med å få igang sumloggen, uten hell.Guro skrev reisebrev. Håkon og Olve lekte og så på "Stuart little" på dvd. Fordi vi kom så sent igang, rakk vi ikke fram til marinaen i Georgetown, så vi måtte ankre opp utenfor en liten øy sør i kanalen på innsiden av Penang. Oppdaget da vi skulle gå inn mot øya at radaren bare virker på korte avstander, dvs. mindre enn tre nm. Grei ankring og rolig kveld og natt. 
29.11.05 Penang, Georgetown, Inner City Marina Lettskyet 25-31/ 12/23186
Gikk for motor opp til marinaen i Georgetown. Trodde vi hadde timet strømmen, men fikk motstrøm hele veien. Helt ny marina, med bare en håndfull langturseilere, ingen andre båter.. Det var wireless internett der, så for første gang kunne vi bruke vår egen pc til å sjekke mail og internett! Dro en tur inn til byen, besøkte et shopingsenter og spiste middag. Kjøpte noen flere dvd'er.
30.11.05 Penang, Georgetown, Inner City Marin Lettskyet 24-31/ 0/23186
Hadde besøk av en mann som skulle gi tilbud på ny sprayhood. Han var imdlertid ganske dyr, og kunne heller ikke starte med en gang. Vi gikk en tur i byen, var innom noen fiskebutikker, spiste middag på indidk restaurant.
01.12.05 Penang, Georgetown, Inner City Marin Regn 25-31/ 0/23186
Håkon og Olve fikk kalender om morgenen - stor stas! Olve fikk en bil og ble hellig ovebevist om at alle de andre pakkene til ham i kurven er biler, uansett størrelse og fason...Gikk en tur i byen, kjøpte nytt skinn til roret som vi må sy selv. fant ut at det var altfor grunt der vi lå i marinaen, så vi måtte flytte oss til en annen bås.
02.12.05 Penang, Georgetown, Inner City Marin Lettskyet 25-31/ 0/23186
Steinar polete båten. Guro jobbet på pc og fikk lagt ut oppdatert loggbok og bestemor-bonus. Tok bussen til Penang Hill og tok "fløybanen" til toppen, flott utsikt. Spiste sjømat på den veldig lokale restauranten rett utenfor marinaen.
03.12.05 Penang, Georgetown, Inner City Marin Skyet 25-31/ 0/23186
Steinar polerte litt igjen. Gikk en tur i byen og kjøpte julepresanger og nyt snorkleutstyr. Handlet også masse billige klær. Fikk laget julekort. Spiste middag på McD. Om kvelden begynte vi å se på "Jul i Skomakergata". Skrev julekort/brev.
04.12.05 Penang, Georgetown, Inner City Marin Lettskyet 25-31/ 0/23186
Polerte båten. Fikk skrevet ut julebrevet på en internettkafe. Spiste middag på indidsk restaurant, med masse roti bom til dessert! om kvelden gjorde vi klar alle julekortene.
05.12.05 Penang, Georgetown, Inner City Marin Lettskyet 25-31/ 0/23186
Var på postkontoret og sendte julegaver og julekort. Gikk en tur for å handle div. Jobbet på pc, Guro la ut reisebrev og Steinar skrev masiler om div. utstyr som ikke funket helt som det skulle likevel... Steinar gikk til bensinstasjonen om kvelden og fikk fylt alle kannene vi hadde med diesel.
06.12.05 Pulau Payar
6 03,85N
100 02,57E
Lettskyet, sol 25-31/ 44/23230
Dro tidlig fra Georgetown. Fin seilvind en stund, me stilnet av på ettermiddagen. Så 3-4 hvaler rett ved båten på vei inn til øya. Tok en mooring rett ved revet. Laget pizza og var akkurat ferdig med å spise da det blåste opp. En ubehagelig natt med mye rulling og rykking i tau. 
07.12.05 Langkawi, Kuah
6 18,80N
99 50,74E
Sol 25-31/ 21/23251
Fin seilvind helt inn til Kuah. Hadde først tenkt å gå in i marinaen, men råd fra andre båter var at ankringen var bedre, så vi ankret opp i Bass Harbour. Rolig ankring, jollebrygge og kort vei til byen. Vi gikk en tur i land, prøvde å finne noe som kunne reparere SSB'en.
08.12.05 Langkawi, Kuah
6 18,80N
99 50,74E
Regn 25-26/ 0/23251
Dro inn til en elktrisk butikk med SSB'en, de skulle se på den, men virket ikke veldig optimistiske. det pøsregnet hele dagen, så Håkon, Olve og Guro var i båten nesten hele dagen. Olve var forkjølet og hadde litt feberOm ettermiddagen tok vi på oss regntøy og dro inn til byen til Guros tannlegetime. Steinar hentet radionen, de hadde ikke funnet noe feil...
09.12.05 Langkawi, Kuah
6 18,80N
99 50,74E
Overskyet 25-26/ 0/23251
Steinar testet mer med SSB'en, det kunne virke som om reparatøren hadde gjort mer skade... Prøvde å bytte kabelen til radaren for å se om den fungerte bedre, men det hjalp ikke. Håkon, Olve og Guro dro inn til yachtklubben for å bade i basenget. Etterpå var de på besøk hos Mandara og så på "Løvenes Konge" 1 1/2 og 2 på Walters nye flatskjerm!
10.12.05 Langkawi, Langkawi Yacht Club Sol, lettsket 25-31/ 1/23252
Flyttet båten inn i marinaen etter frokost. Selvfølgelig fungerte ikke internett der, så Steinar måtte inn til byen for å sjekke mailer. Dro tl ergeterminalen om kvelden for å prøve å leie en bil for neste dag, ingen ledinge. var ute på "Eagel Square" for å se på kjempeørnen, og spiste middag på restaurant. Dro på et kjøpesenter for å handle julegaver.
11.12.05 Langkawi, Langkawi Yacht Club Lettskyet 25-31/ 0/23252
Steinar gikk på land og skaffet leiebil. Kjørte rundt lankawi via Telaga harbour, tok kabelbanen opp til toppen av et fjell og var på Galeria Perdana og så på alle gavene som den malaysiske statsministeren har fått. Om kvelden benyttet vi anledningen til å proviantere. Stablet alt i båten. Guro dro på shoppingsenteret for å klippe seg og kjøpe flere julegaver. Om kvelden så vi flm.
12.12.05 Langkawi, Langkawi Yacht Club Sol, lettsket 25-31/ 0/23252
Steinar var igjen på jakt rundt i marinaen for å finne noen som hadde lik radar som oss for å teste. Fant 6 båter, men alle var tomme. En av båtene var norske Haffiman og Steinar ringte Morten som kom på besøk og hadde mange gode tips om hvorfor ikke radaren virket som den skulle. Han mente det var spenningsfall i strømkabelen, og han hadde til og med mange meter med ny kabel som vi fikk av han.
13.12.05 Lankawi, Hole in the Wall
6 25,6N
99 52,0E
Sol, regnbyger 25-31/ 15/23267
Gjorde siste forberedelser før seilas og sjekket ut. Håkon, Olve og Steinar hadde en siste dukkert i bassenget. Gikk etter lunsj og hadde en fin tur for motor rundt til østsiden av Lankawi. Fin ankring inne i elvemunningen, med flott natur rundt. Alle var blitt litt forkjølet.
Thailand
14.12.05 Koh Tarutao, Ao Pante
6 41,91N
99 38,38E
Overskyet 24-26/ 27/23294
Gikk tidlig fra Hole in the Wall. Testet SSB'en om morgenen, vi kunne høre andre, men de kunne ikke høre oss. Radioen var nok mer ødelagt enn vi først trodde... Fin seilvind hele veien til Tarutao. Fisket med den nye Rapala sluken, og noe stort bet på da Guro skulle ta in snøret, men snøret røk. Det lå bøyer på ankringsplassen, så vi tok en av dem. Tok jolen på sjøen og kjørte en tur opp over elven, så noen apekatter og flotte kalksteinsformasjoner. Var en tur på land. Et lite hotell og en campingplass samt en flott strand var alt som var der. Vi ville spise middag på land, men hadde ingen lokale penger og de tok ikke kort eller dollar...
15.12.05 Koh Rok Noi
7 12,85N
99 04,08E
Regn 24-25/ 46/23340
Ble vekket tidlig av at vi hadde viklet oss rundt bøyen og den lå å slo i skutesiden. Steinar måtte dykke for å få den av propellen. Startet tidlg mot Koh Rok Noi. Fin vind og kurs i begynnelsen, men så blåste det opp og dreide rett i mot og begynte å pøsregne. kaldt og surt. Vi fikk vann i ankerbrønnen og greide akkurat å redde bøkene før det kom vann inn i bokhyllen. Måtte dreie av for vinden og drev i 6-7 knop for et bitte lite storseil tilbake mens vi fikk tømt ankerbrønnen. Måtte krysse opp mot Koh Rok Noi. Lurte litt på om hvordan dekning vi ville få på den planlagte ankringen, men det var mange bøyer der, og faktisk lå vi ganske bra i sundet mellom to øyer. Fikk tørket litt og ryddet, men det regnet stort sett hele tiden. Klart, fint vann og nydelig strand på øyene. Alle fortsatt forkjølet, så det ble en tidlig kveld.
16.12.05 Koh Rok Noi
7 12,85N
99 04,08E
Regn 24-25/ 0/23340
Fortsatt regn, så vi jobbet i båten. Steinar trakk ny strømkabel til radaren, og det løste problemet. Vasket, sjekket batterier osv. Steinar vasket litt på vannlinjen på båten. Håkon og Olve fikk bil igjen i kalenderen, veldig populært hos Olve. Alle sammen så på "Skomakergata" om kvelden. 
17.12.05 Koh Rok Noi
7 12,85N
99 04,08E
Regn 24-29/27,5 0/23340
Steinar tok en liten rekognoseringsrunde med jolla. Var en tur på land og gikk opp til et utkikkspunkt. Litt lettere vær på ettermiddagen, så alle dro en tur inn på stranden. Olve og Håkon badet og vi hadde eremittkreps-race. Steinar og Håkon snorklet litt, men korallen var ganske dø. Så mange fisk. Til middag laget vi pizza.
18.12.05 Phi Phi Don, Ton Sai Bay
7 43,90N
98 46,24E
Skyet 26-30/ 36/23376
Gikk tidlig fra Koh Rok mot Phi Phi. lite vind i begynnelsen, deretter ok seiling og motor siste par timene. Ankret opp på ca 13 meter, mange båter for anker her, også en del charter båter. Tok jollen på land, sjekket internett, kjøpte nytt sim-kort til mobilen og spiste på en strandrestaurant. Veldig hyggelig sted, men ganske mange turister (svensker...)
19.12.05 Phi Phi Don, Ton Sai Bay
7 43,90N
98 46,24E
Sol 26-32/ 0/23376
Dro på land igjen. Sjekket internett, Guro fikk sendt mange julebrev. Spiste pannekaker til lunsj. Gikk en tur rundt på Phi Phi og så blant annet på ødeleggelsene fra tsunamien. Middag på restaurant. Tidlig tilbake i  båten, Steinar polerte litt.
20.12.05 Phi Phi Don, Ton Sai Bay
7 43,90N
98 46,24E
Sol 26-32/ 0/23376
Steinar polerte mer båt om morgenen. Dro deretter inn på land for å bestille tur til Phi Phi Le. På formiddagen dro vi til Long Beach, fin strand men ikke mye å se i vannet. På ettermiddagen var vi på tur med en longtail-båt rundt Phi Phi Le. Vi så både "Viking Cave", en bukt for snorkeling (skuffende, all korall var død) og Maya Bay (hvor filmen "The Beach" ble filmet). Fin tur! Spiste på land om kvelden.
21.12.05 Phuket, Chalong Bay
7 49,33N
98 21,21E
Sol, litt dis 26-32/ 28/23404
Steinar polerte om morgenen før vi seilt mot Phuket. Fin seilas, men overraskende lite vind underveis. plukket op en mooring i Chalong Bay. Masse båter for anker i bukten og mye trafikk fra turistbåter som fyker inn og ut hele dagen. Tok jollen in til land, la den på stranden utenfor Ao Chalong Yacht Club (ikke helt som navnet tilsier...) Gikk litt rundt og orienterte oss. Fikk bestilt reparasjon av håndtakene på jolla, så et sted som kan service på påhengsen og fikk kontakt med en man som kom å hentet SSB'en for reparasjon.
22.12.05 Phuket, Chalong Bay
7 49,33N
98 21,21E
Sol, lettskyet 26-32/ 0/23404
Sjekket inn med immigrasjon, toll og havnemester. Thailand har litt sære regler for de som er skipper og crew på båter og disse får ikke lov til å dra fra båten i Thailand uten å deponere en større sum med penger. Tipset er derfor å bare sjekke en person inn sammen med båten og resten som passasjerer. Siden vi fryktet at Steinar kanskje måtte tilbake til Malaysia eller Singapore pga våre elektriske problemer, var det Guro som sjekket inn som skipper. Som vanlig syns de det er veldig rart at en dame er skipper og spør gang på gang om hvor eieren av båten er, og Guro må peke på registreringspapirene for å vise at hun eier båten. Sjekket internett og sendte mailer, bl.a. til DuoGen ang. sprekk i et rør. Leverte inn sprayhooden for pristilbud på ny. Tok bussen inn til Phuket City, ikke spesielt morsom by, men vi var på et senter og fikk kjøpt noen julegaver og spiste på McD.
23.12.05 Phuket, Chalong Bay
7 49,33N
98 21,21E
Sol, lettskyet 26-32/ 0/23404
Leverte jolle og motor til service. Han som skulle levere SSB'en kom ikke, for han hadde funnet flere feil. Tok en taxi til Kata Beach for å sjekke ut forholdene der og finne ut hvor bestemor og besten skulle bo. Steinar tok buss tilbake til Chalong for å hente jolle og motor. Ventet på hotellet på bestemor og besten og onkel Bård. Veldig stas da de kom! Olve var litt skeptisk i begynnelsen, men tødde raskt opp. Spiste på restaurant om kvelden. Bård ble med tilbake til Marialene for å sove der.
24.12.05 Phuket, Chalong Bay
7 49,33N
98 21,21E
Sol 26-32/ 0/23404
Fyren med SSB'en kom om morgenen for å installere radioen og ny/brukt tuner. Alt så veldig greit ut. Tok en taxi til Kata, slappet av ved bassenget på formiddagen før vi spiste lunsj. Hadde pakke-åpning på hotellrommet. Masse pakker til Håkon og Olve! Dro på restauranten (dvs. vi dro til feil restaurant først, hadde fått feil navn), hvor det skulle være norsk julebuffet. Veldig skuffende mat, og ikke særlig opplegg, men Håkon og Olve koste seg. Det kom en babyelefant med gaver til alle barna og et lass med snø til å gå på ski på. Håkon flyttet inn på hotellrommet til bestemor og besten om kvelden.
25.12.05 Phuket, Chalong Bay
7 49,33N
98 21,21E
Sol 26-32/ 0/23404
Dro tidlig til hotellet for å spise frokost der. Dro på stranden på Kata, fin strand, men ganske fullt. Om ettermiddagen badet vi i bassenget på hotellet. Fikk delene fra Duogen - brukte kun 4 dager fra England! 
26.12.05 Phuket, Kata Beach
7 49,20N
98 17,65E
Sol 26-32/27,5 27/23431
Dagstur med Marialene til Racha Island. Fint vær, men litt lite vind. Bestemor styrte, siden hun har gått på seilkurs! Ankret opp blant mange dykkerbåter i Racha Yai Bay. Snorklet litt, men sikten var ikke særlig god. Tok jolen inn til land og spiste lunsj på det fancy resortet der. Kjørte motor hele veien tilbake til Kata Beach og ankret opp der. Spiste middag på land. 
27.12.05 Phuket, Kata Beach
7 49,20N
98 17,65E
Sol, regnbyge 26-32/ 0/23431
Steinar vasket båten under, bra sikt på Kata Beach. Båten var ganske grodd. Steinar og Bård snorklet litt rundt den lille øya som ligger utenfor Kata Beach. Ok sikt, litt fisk og litt korall. Dro inn på hotellet, badet og spiste lunsj der. Guro og Steinar bestilte vinterfrakker hos skredder og kjøpte skinnsko. 
28.12.05 Phuket, Kata Beach
7 49,20N
98 17,65E
Sol, lettskyet 26-32/ 0/23431
Steinar vasket båten under og skrapte propellen. Fylte på grease for propellakslingen og kjørte motoren for lading og test av ny ASU-enhet i kjøleskapet. Var på hotellet og ved bassenget. Bestemor, onkel Bård og Guro dro til et shoppingsenter for å shoppe. Om kvelden var Håkon og Olve hos bestemor og besten mens Bård, Guro og Steinar dro til Patong for å spise middag, shoppe og se på livet. 
29.12.05 Phuket, Kata Beach
7 49,20N
98 17,65E
Sol, skyet 26-32/ 0/23431
Steinar vasket båten under om morgenen. Dro inn til hotellet på dagen. Spiste ute om kvelden
30.12.05 Phuket, Kata Beach
7 49,20N
98 17,65E
Sol, lettskyet 26-32/ 0/23431
Slappet av ved bassenget om formiddagen. Onkel Bård dro etter lunsj. et var litt trist, og spesielt Håkon var veldig lei seg.
31.12.05 Phuket, Kata Beach
7 49,20N
98 17,65E
Sol, regn om kvelden 25-32/ 0/23431
Stranddag. Steinar gikk til lege med vondt i øret og fik noen piller og øredråper. Håkon fikk buggyboard av bestemor og besten og badet masse i bølgene. Gikk tilbake til hotellet og kledde oss for nyttårsfeiring. Stor buffet med deilig mat og underholdning på hotellet. Håkon var med på noen leker for barna. Masse fyrverkeri både på hotellet og ellers på Kata og Karon Beach.

| Fortsett |